Asuntokauppariidat

Asuntokauppariidat 2018-05-15T20:59:36+00:00

JuniNet toimitalo Pakilantie 7.7.2015

Meillä on asunto- ja kiinteistökauppariidoista, sekä rakentamisen juridiikasta vahvaa näyttöä ja vankka kokemus.

Juristimme ovat toimineet muun muassa kuluttajariitalautakunnan asuntokauppajaostossa, kiinteistöasiantuntijoina Kiinteistöyhtiöiden ja taloyhtiöiden hallituksissa, kiinteistönvälitysliikkeiden lakimiehinä, Omakotiliitossa jne. Osalla juristeistamme on rakennusalan koulutus ja/tai LKV-tutkinto. Lisäksi osalla juristeistamme on Maanmittauslaitoksen kaupanvahvistajan määräys, eli he voivat toimia kaupanvahvistajana kiinteistön kaupassa. Viime vuonna vahvistimme noin 100 kiinteistön kauppaa.

Tarjoamme avuksesi juristeja, jotka tietävät asuntokaupan sudenkuopat ja minimoivat tulevat ongelmat jo etukäteen. Autamme myös sitten, jos vahinko tai yllätys on jo tapahtunut. Pyrimme tällöin korjaamaan tilanteen.

Lakimiehemme ovat myös kysyttyjä asunto- ja kiinteistönkaupan luennoitsijoita eri tilaisuuksissa ja tapahtumissa. Luentokokemusta meillä on yli 15 vuoden ajalta. Osaamme puhua asioista ymmärrettävästi, ja siksi neuvojamme on netissä monilla eri nettisivuilla vuosien aikana luettu satojatuhansia kertoja esim. Sanoman rakentaja.fi ja omataloyhtio.fi -portaaleissa. Tästä syystä myös Omakotiliitto luottaa meihin ainoa valtakunnallisena kumppanina.

OMAKOTILIITTO JA JURINET

Yhteistyöverkostomme koostuu kiinteistönvälitysliikkeistä, kuntokartoittajista, teknisistä asiantuntijoista, arkkitehdeistä ja insinööreistä, juristeista ja kolleegoista, rahoituslaitoksista ja vakuutusyhtiöistä, sekä erikoislääkäreistä, koska ymmärrämme sen, että kukaan ei voi hallita kaikkea. Yhdessä tiedämme enemmän kuin paraskaan ammattilainen yksin!

Asunto- ja kiinteistökaupat, sekä näistä aiheutuvat riita-asiat ovat yleistyneet huomattavasti. Tyypillisiä asuntokauppariidan aiheuttavia ongelmia ovat kosteusvauriot, homeongelmat, kiinteistön suuret radonpitoisuudet, asunnon kokoa ja kiinteistön rasituksia ja oikeuksia koskevat virheet sekä muut rakennusvirheet. Suuri osa kosteus- ja homevaurioituneiden asuntojen kauppaa koskevasta oikeuskäytännöstä on koskenut ns. salaista virhettä. Se tarkoittaa, että virhe tulee sekä ostajalle että myyjälle yllätyksenä. Ostaja ei ole voinut havaita virhettä tarkastaessaan asuntoa eikä myyjä ole salannut mitään asunnosta.

Jos olet ostajan asemassa, Sinun tulee tehdä virheilmoitus eli reklamaatio heti havaittuasi virheen. Myyjänä Sinun tulee vastata reklamaatioon ja tietää, mitä ostaja voi vaatia.

Kehumatta paras, mutta neuvottelemalla olemme saaneet sovittua n. 60-70% juristiemme hoitamista asumiseen liittyvistä riidoista jossain vaiheessa oikeusprosessia.

Asuntokauppariitojen kustannukset korvataan yleensä kotivakuutukseen liittyvästä oikeusturvavakuutuksesta, mutta voimme hakea riita-asiaan myös oikeusapua (maksuton oikeudenkäynti).

Jos olet epävarma, soita meille – Me kyllä autamme ja neuvomme sinua jo puhelimessa! Me emme laskuta neuvoista, jos siitä ei erikseen sovita! Voit soittaa meille p. 029 0092590 tai viestittää info@jurinet.fi. Jos tarvitset kiinteistönkauppaan kaupanvahvistajaa, soita 050 2590.

Missä tahansa asumiseen liittyvässä lakiasiassa, ota ensin yhteyttä JuriNettiin!

JuriNet puhelinnumero

Valtakunnallinen juristipäivystys

Juristipäivystys Suomessa poliisia, rikosuhripäivystystä ja viranomaisia varten virka-ajan ulkopuolella 24/7 puhelin 050 2590. Avustajat esitutkintaan ja akuutteihin tilanteisiin.