Nettisopimus julkistettu

Nettisopimus julkistettu

Nettisopimus JuriNet

Nettisopimus on julkistettu 3.3.2015.

Palveluun voi tustusta osoitteessa www.nettisopimus.fi

 

Nettisopimus – Uusi mullistava tapa laatia asiakirjoja

Asianajajat yhdessä IT-yrityksen kanssa ovat toteuttaneet ratkaisun, joka tekee ”tyhmistä” Word- ja Pdf- asiakirjapohjista vanhanaikaisia ja tarpeettomia. Muutosta voi verrata vaikka siihen, mitä kännykät tekivät lankapuhelimille tai sähköposti ”etanapostille”.

Mistä Nettisopimuksessa on siis kyse?

Nettisopimus-palvelu mullistaa täysin juridisten asiakirjojen laatimisen, sillä nyt ensimmäistä kertaa juridista osaamista on konkreettisesti siirretty nettipalveluksi. Nettisopimus-palvelussa asiakirjan luominen tapahtuu vaiheittain valitsemalla tarjotuista vaihtoehdoista sopivin ja etenemällä ohjeiden mukaan kunnes asiakirja on täysin valmis. Kohta kohdalta valitaan tai täytetään pyydetyt tiedot ja näytöllä on koko ajan nähtävissä valmistuva asiakirja. Vapaat tekstikentät on minimoitu, jotta palvelusta generoituu aina juridisesti pätevä dokumentti, sillä jokaisen käyttäjän tekemän valinnan juridiset vaikutukset on tarkkaan mietitty. Valmiin asiakirjan saa tulostettua maksamalla edullisen palvelun käyttömaksun verkkopankissa. Mikäli asiakirjan haluaa lisäksi tarkastuttaa asianajajalla, käyttäjä voi asiakirjan luotuaan valita vaihtoehdon ”tarkastuta lakimiehellä”. Edullista maksua vastaan kokenut asianajaja tarkastaa asiakirjan ja toimittaa sen kommentein varustettuna asiakkaalle takaisin. Kaikki tämä tapahtuu palvelun kautta sähköisesti.

Palvelu toimii myös asiakirjapankkina palvelun käyttäjille. Kaikki palvelussa luodut asiakirjat tallennetaan palveluun asiakkaan käyttäjätilille, josta ne ovat koska tahansa tulostettavissa kirjautumalla palveluun. Unohda muistitikut ja huolet tietokoneen vaihtumisesta, asiakirjasi ovat varmasti tallessa!

Nettisopimus-palvelu on kehitetty yhteistyössä kokeneiden asianajajien kanssa ja sen pohjana on Egrea Oy:n kehittämä, pitkälle automatisoitu dokumenttientuotantojärjestelmä. Palvelun pienetkin yksityiskohdat on tarkkaan mietitty ja käyty läpi, jotta palvelun käyttö olisi helppoa, nopeaa ja turvallista. ”Palvelua laajennetaan jatkuvasti lisäämällä uusia asiakirjoja, joiden tuottaminen innovatiivisella workflow-editorillamme on helppoa. Järjestelmää laajennetaan lähiaikoina myös uusilla tunnistautumistavoilla mm. mobiilivarmenteella, Katso-tunnuksilla sekä pankkitunnuksilla siten, että kaikkia asiakirjoja ei tarvitse edes allekirjoittaa perinteisesti vaan sähköinen allekirjoitus riittää.”, toteaa palvelun kehitysvastuussa ollut toimitusjohtaja Pasi Tolonen Nordmars Oy:stä.

Perinteisesti, asianajajan laatimat yksinkertaiset asiakirjat maksavat asianajotoimistossa satoja euroja, mutta Nettisopimus-palvelussa ne maksavat vain 5,90-14.90 euroa kappale ja asianajajan tarkastamanakin ainoastaan 59,00 euroa. ”Alkuun mietimme palvelun toimivuutta ja sitä, kannattaako tähän panostaa resursseja, mutta aika pian kävi selväksi, että tämä on nykyaikaa ja on hienoa, että kuluttajat saavat laadittua yksinkertaiset asiakirjat turvallisesti itse. Näin asianajotoimistomme resurssit voidaan paremmin kohdentaa juridisesti haastavampiin asioihin. Mikäli Nettisopimus–palvelussa valitsee asianajajan tarkastaman asiakirjan tai asiakas haluaa keskustella asianajajan kanssa, saamme myös aina yhteyden asiakkaaseen”, kertoo asianajaja Jussi Pirhonen Asianajotoimisto Tammer-Juristit Oy:stä, jonka lakimiehet ovat olleet mukana palvelun kehittämisessä juridisina asiantuntijoina.

”Nettisopimus–palvelu on saanut innostuneen vastaanoton palvelua testanneessa ryhmässä sekä varsinkin nuoremman polven lakimiehissä. Tämä palvelu on ajankohtainen sekä ennen kaikkea suunta tulevaisuuteen, sillä ovathan juuri mm. viralliset kiinteistön kauppakirjat toteutettu täysin sähköisenä palveluna. Palveluun on lähiaikoina liittymässä uusia asianajotoimistoja, jotka saavat asianajajien vahvistamista sopimuksista sekä tarkastuspalkkion, että runsaasti uusia asiakkaita. Nettisopimus–portaalista kehittyy ajan myötä myös markkinapaikka asianajajille ja uusille juridisille palveluille.”, toteaa toimitusjohtaja Markus Talvio JuriNet Oy:stä, joka vastaa palvelun jalkauttamisesta asianajajien keskuuteen. ”JuriNet Oy on saanut hankkeelle rahoitusta Tekesiltä ja Finnveralta. Nämä ovat osaltaan mahdollistaneet vaativan hankkeen toteuttamisen”, jatkaa Talvio.

Palvelua voi käyttää osoitteessa www.nettisopimus.fi

Lisätiedot:

  • Pasi Tolonen, toimitusjohtaja Nordmars Oy. Puh. 0400 474556 pasi.tolonen@nordmars.fi
  • Jussi Pirhonen, asianajaja, Asianajotoimisto Tammer-Juristit Oy, puh. 010 34 666 40, jussi.pirhonen@tammer-juristit.fi
  • Markus Talvio, toimitusjohtaja, OTM, JuriNet Oy, puh. 050 2590 markus.talvio@jurinet.fi

Media voi ladata kuvia 3.3.2015 alkaen osoitteesta http://jurinet.fi/nettisopimus1/

Nettisopimus JuriNet

2018-05-15T21:00:34+00:00 3.3.15|

Valtakunnallinen juristipäivystys

Juristipäivystys Suomessa poliisia, rikosuhripäivystystä ja viranomaisia varten virka-ajan ulkopuolella 24/7 puhelin 050 2590. Avustajat esitutkintaan ja akuutteihin tilanteisiin.