Rikosoikeus

Rikosoikeus 2016-09-02T15:50:02+00:00

Rikosasioissa avustajan puoleen kääntyminen on hyvä tehdä mahdollisimman pian jo esitutkintavaiheessa. Mitä vakavampi rikos on kyseessä, sen nopeammin suosittelemme, että otat meihin yhteyttä.

Toimistomme lakimiehillä on vahva kokemus perinteisten rikosasioiden hoitamisesta. Tällaisia ovat esimerkiksi liikennerikokset, petokset, väkivaltarikokset, talousrikokset, velallisen rikokset, seksuaalirikokset, raiskaukset ja lapsen seksuaaliset hyväksikäyttörikokset. Olemme hoitaneet monia julkisuutta saaneita juttuja ja rikosasioihin liittyvä sensitiivisyys on meille itsestäänselvyys.

Talousrikokset painottuvat tavanomaisesti kirjanpitoon ja verotukseen liittyviin asioihin. Rikosnimikkeinä esiintyvät kirjanpitorikos, sisäpiiritiedon- ja yrityssalaisuuden väärinkäyttö, velallisen epärehellisyys, velallisen petos, velkojainsuosinta, verorikos. Näille asioille on tyypillistä se, että kyse on usein huomattavista taloudellisista intresseistä. Talousrikosasioissa syytetylle on erittäin tärkeää se, että asiaa hoitavat juristit ymmärtävät kirjanpitoa ja verotusta hyvin ja osaavat soveltaa rikosoikeutta oikein. Meillä on vahva talousasioiden, kirjanpidon ja verotuksen tuntemus ja näin pystymme varmistamaan asiakkaillemme, niin yksityisille kuin yrityksillekin, parhaan mahdollisen puolustuksen talousrikosasioissa.

Eritysosaamista vaativat asiat kuten viestintäsalaisuuden rikkominen, tekijänoikeusrikokset, terveydenhuollon rikosasiat ja -vastuut, työturvallisuusasiat, sotilasrikosasiat, dopingrikos, virkarikosasiat sekä ympäristörikokset hoituvat myös kauttamme.

Rikoksen uhrilla, eli asianomistajalla on oikeus saada rikoksen tekijältä korvausta uhrille rikoksella aiheutetusta vahingosta. Tällainen korvaus voi olla esimerkiksi korvaus kivusta ja särystä, sekä tilapäisestä haitasta, korvaus taloudellisesta vahingosta tai ns. kärsimyskorvaus. Käyttämällä apuna juristejamme turvaat oikeutesi rikoksen uhrina riittäviin ja lain mukaisiin hyvityksiin ja korvauksiin.

Toimistoistamme voit saada itsellesi yksityisen oikeusavustajan oikeusaputoimiston sijaan. Tällöin palkkiomme maksetaan valtion varoista suoraan meille. Sekä rikoksesta syytetty, että asianomistaja voivat olla oikeutettuja maksuttomaan oikeudenkäyntiin eli oikeusapuun tai kotivakuutuksen oikeusturvaetuun. Seksuaalirikoksen ja läheisväkivallan uhrin kulut korvataan valtion varoista uhrin taloudellisesta asemasta riippumatta. Jos olet vastaajana, eli epäiltynä rikoksesta, on sinulla aina oikeus käyttää avustajaa myös poliisitutkinnassa ja myöhemmin oikeudenkäynnissä. Selvitämme puolestasi mahdollisuuden oikeusapuun tai oikeusturvaetuun

Rikosasioiden lisäksi puoleemme voi kääntyä myös lähestymiskieltoa koskevissa asioissa.

Teemme yhteistyötä myös Rikosuhripäivystyksen kanssa. Osa juristeistamme on ollut järjestössä vapaaehtoistyöntekijöinä ja kouluttajana jo vuodesta 2006 lähtien.