Lakitoimistoyrittäjä Markus Talvio auttaa rikosten uhreja vapaaehtoistyöntekijänä

Asianajotoimialalla toimiva lakitoimistoyrittäjä Markus Talvio aloitti 15 vuotta sitten vapaaehtoistyöntekijänä Rikosuhripäivystyksessä.

Markus Talvio toimi ensin tukihenkilönä uhreille muutaman vuoden ajan.

– Olen aina tykännyt auttaa toisia ihmisiä. Isäni oli myös paljon mukana monenlaisessa vapaaehtoistyössä, mikä varmaankin vaikuttaa taustalla, Talvio sanoo. Muistan kun isä kerrankin nuoruudessani majoitti kodittomia ”puliukkoja” meidän autotallissa Pirkkalan Peereellä. Äiti ei siitä tykännyt, hän pelkäsi laitapuolen kulkijoita, Markus naurahtaa.

Markus Talvio on vuonna 2011 perustetun Jurinetin perustajaosakas ja toimitusjohtaja. Toimisto hoitaa paljon pk-yritysten liikejuridiikkaa, mutta myös rikosjuttuja.

Talvio on sarjayrittäjä, sillä hän perusti ensimmäisen yrityksensä jo 18-vuotiaana. Vuosien varrella hän on ollut omistajana ja yrittäjänä it-yrityksissä, kiinteistönvälitystoimistossa ja kiinteistöalalla, osto- ja myyntiliikkeessä, autoliikkeessä ja onpa hän ollut myös perustamassa lääkäriasemaa ja toiminut sen toimitusjohtajana usean vuoden ajan. Hän on toiminut myös kansainvälisissä lääketutkimuksissa lääkäriyhtiön juristina.

Talvio muistelee, miten hän jo opiskeluaikanaan neuvotteli isojen kansainvälisten lääkefirmojen kanssa satasivuisia lääketutkimussopimuksia englanniksi. Ihan hyviä niistä tuli, vaikka juridinen kokemus onkin nyt eri tasolla kuin silloin aikanaan. Työssä kuitenkin auttoi kansainvälisen eettisen ja tieteellisen laatujärjestelmän GCP:n hallinta, jonka sertifikaatin onnistuin suorittamaan.

Koskaan ei tullut riitoja tai erimielisyyksiä amerikkalaisten kanssa, hän naurahtaa.

Markus Talvio on mukana myös useissa startupeissa ja lakialan yrityksissä osakkaana ja hallituksen jäsenenä sekä luennoi paljon.

Oikeustiedettä aikuisiällä

Markus kiinnostui rikosoikeudesta jo opiskeluaikanaan. Hän alkoi opiskella oikeustiedettä vasta aikuisiällä. Häntä pyydettiin aikanaan mukaan yhdeksi juristiksi Rikosuhripäivystyksen puhelinpäivystysrinkiin.

– Nykyään myös koulutan Rikosuhripäivystyksen aloittavia vapaaehtoistyöntekijöitä perehdytyskursseilla. Koulutus on perusjuridiikkaa, muun muassa asianomistajien oikeuksista ja rikosoikeudesta. Olen myös ollut mukana tekemässä Rikosuhripäivystyksen lainsäädäntölausuntoja ja kannanottoja, Talvio kertoo.

Vapaaehtoistyö Rikosuhripäivystyksessä on Talvion mukaan palkitsevaa ja antaa hyvää vastapainoa päivätyölle juristina ja esimiehenä:

– On hienoa, kun voi auttaa ihmisiä konkreettisissa tilanteissa ja saa palautteen välittömästi. Teen myös bro bonoa jonkin verran. Vapaaehtoistyö antaa näkemystä ja kokemusta sekä auttaa pitämään jalat maassa, Talvio kuvailee.

Hänen mieleensä on jäänyt esimerkiksi raiskauksen uhri, jota hän pystyi puhelinpäivystyksessä auttamaan ja sai naisen menemään tutkimuksiin ja tekemään rikosilmoituksen.

 

 

 

Lue alkuperäinen artikkeli:

https://www.yrittajat.fi/uutiset/lakitoimistoyrittaja-markus-talvio-auttaa-rikosten-uhreja-vapaaehtoistyontekijana/

 

Takaisin uutisiin

Kuinka voimme olla avuksi?

Kerro tarpeestasi, niin otamme sinuun yhteyttä.

  • Lue lisää henkilötietojen käsittelystä