Lue juristin neuvo luottotappioiden vähentämiseksi

Yritysten maksuviiveet ja konkurssit ovat lisääntyneet. Korot nousee ja talous sakkaa. Luottoriskit ovat kasvaneet. PK-yritysten tilanne ei ole helppo, vaikka uusi hallitus lupaa hieman tilannetta helpottaa tulevana vaalikautena. Toivon hallituksen pysyvän kasassa.

Monen yrittäjän asiakkaat jättävät laskunsa maksamatta. Tämä tietysti rasittaa yrittäjän omaa ja yrityksen taloutta. Moni yrittäjä kertookin, että asiakkaat eivät maksa laskujaan ajoissa. Maksusuorituksen viivästyminen saattaa olla merkki siitä, että yritys on maksuvaikeuksissa tai maksuhaluton.

Maltti ei ole valttia velan perinnässä. Taikasana perinnässä on nopeus.

Yrityksesi saatava tuskin on ainoa saatava, joka velallisella on suorittamatta eräpäivänä. Velallisen intressissä on laskujen maksaminen siinä järjestyksessä, joka sille parhaiten sopii. Tällainen menettely pitkittää suorituksen saamista ja jopa estää suorituksen saamisen velallisen ajautuessa maksukyvyttömäksi.

Meiltä löytyy lääke velallisen maksuhaluttomuuteen ja maksukyvyttömyyteen.

Lääke on saatavan perintä suoraan käräjäoikeudessa. Usko tai älä, sen valtti on nopeus ja hinta.

 

Oikeudellinen perintä

Oikeudellinen perintä on perinteistä perintätoimistojen tekemää perintää tehokkaampi tapa.

Eräässäkin tapauksessa laskun perintäkulut olivat 420 euroa, eikä velallinen perintätoimiston uhkailuista huolimatta maksanut laskua. Eikö olisi kohtuullista, jos velallinen lyhentäisi velkaa suoraan velkojalle, eikä maksaisi perintäpalkkioita? Esimerkiksi tratat ja niiden protestointi eivät helpota velallisen ahdinkoa.

Perintätoimistoilla on paikkansa ja ne tekevät laadukasta perintää. Jos asiakas ei kuitenkaan maksa, perintätoimisto ei voi muuta kuin uhkailla, ja asian joutuu lopulta joka tapauksessa siirtämään tuomioistuimeen. Miksi et tekisi sitä heti? Muista, että nopeus on taikasana perinnässä. Mitä enemmän aikaa kuluu, sen epävarmemmaksi saatavasi yleensä muuttuu.

Tuomioistuimesta voi saada jopa muutamassa viikossa yksipuolisen tuomion eli ulosottokelpoisen päätöksen! Sen hinta on halvimmillaan 65 euroa. Tuomion jälkeen voimme siirtää saatavasi perinnän ulosottoon, jos et ole rahojasi jo saanut.

 

Ulosotto

Ulosottoperintä oin seuraava vaihe käräjäoikeuden jälkeen.

Se maksaa vähemmän velalliselle kuin perintätoimiston käyttäminen ilman ulosottoperintää, jolloin velallisella jää enemmän varoja velan maksuun sen sijaan, että velallisen varjoja käytetään perintätoimiston palkkioiden kattamiseen.

Ulosottoperinnässä velalliselta ulosmitatut varat jaetaan siinä järjestyksessä kuin laissa säädetään.

 

Tehokasta ja nopeaa

Ulosottolainsäädäntö mahdollistaa tehokkaan perimisen yrityksen elinkeinotulon ulosmittauksessa. Pääsääntönä on, että yrityksen elinkeinotulo ulosmitataan kokonaan.

Ulosotolla on myös laajat tiedonsaantioikeudet viranomaisena velallisen taloudellisesta tilanteesta ja keinot selvittää sitä perintää tehostaakseen.

Laki esimerkiksi edellyttää ulosottomiestä suorittamaan tiettyjä toimia velallisen taloudellisen tilanteen selvittämiseksi. Velkojalla on oikeus myös tiedustella ulosotosta perintätoimien etenemisestä, eli ulosotosta saadaan väliaikatietoja siitä, miten perintä etenee ja mille velallisen taloudellinen tilanne ylipäätään näyttää.

Ulosottomiehen on tehtävä lain mukaan ns. ulosottoselvitys, jossa velallisen on totuusvelvollisuuden nojalla kerrottava taloudellisesta tilanteestaan ulosottoviranomaiselle. Väärien tietojen antaminen on rikos. Perintätoimistoilla ei luonnollisesti ole tällaisia keinoja käytettävissä.

Ulosottoselvityksestä tehdään ulosottoselvityspöytäkirja, joka on asianosaisjulkinen asiakirja. Velkojalla on siis oikeus saada jäljennös tästä pöytäkirjasta eli käytännössä oikeus saada tiedot velallisen taloudellisesta tilanteesta, omaisuudesta ja muista veloista, mikä olennaisella tavalla helpottaa velkojan asemaa.

Ulosottoperintä ja sen terminologia koetaan vaikeaksi yrittäjien keskuudessa, eikä ihme. Jätä siis avoimet laskusi meille perittäväksi – me perimme ne tehokkaasti, tehokkaammin kuin yksikään perintätoimisto.

 

Ota yhteyttä rohkeasti ja kysy lisää.

Lue alkuperäinen artikkeli: 

https://www.yrittajat.fi/uutiset/lue-juristin-neuvo-luottotappioiden-vahentamiseksi/

 

Takaisin uutisiin

Kuinka voimme olla avuksi?

Kerro tarpeestasi, niin otamme sinuun yhteyttä.

  • Lue lisää henkilötietojen käsittelystä