Paljonko oikeudenkäynti maksaa?

Asianajajien palkkioita ja ylipäätään kaikkia lakipalveluja pidetään kalliina. Tosin tämä on suhteellista ja myös kokeneen erikoislääkärin palkkio yksityisellä lääkäriasemalla on suurempi kuin yleislääkärin palkkio terveyskeskuksessa. Totta kai juristien palkkioissa on eroja. Laatu maksaa. Halpaa ei kannata ostaa. Asiantuntijapalveluissa olennaista on korkea ammattitaito, ei pelkkä hinta.

Yleensä oikeudenkäynnin kokonaiskustannukset toimistomme hoitamissa jutuissa jäävät alle 10.000 euron. Tästä asiakkaalle jää itselleen monesti maksettavaa vain 15 %, jos riita sovitaan. Mitä laajempi riita-asia, sen suuremmaksi kustannukset kasvavat. Yksinkertaisissa rikosasioissa kustannukset ovat alle 2.000 euroa.

Loppujen lopuksi suurimman osan meidän asiakkaidemme oikeudenkäyntikuluista maksaa joku muu kuin asiakas itse. Miten tämä on mahdollista, eikö hyvä juristi olekaan kallis? Hyvä juristi osaa asiansa ja voittaa juttunsa. Tällöin vastapuoli puolestaan yleensä velvoitetaan tuomioistuimessa maksamaan asiakkaamme oikeudenkäyntikulut kokonaan tai suurelta osin.

Toiseksi, valtion ylläpitämä oikeusapujärjestelmä korvaa pienempituloisten henkilöiden oikeudenkäyntikuluja hyvin monenlaisissa rikos- ja riita-asioissa. Keskituloiset puolestaan voivat saada oikeusapua omavastuulla vähennettynä. Seksuaalirikosten ja vakavien väkivaltarikosten uhreilla on aina oikeus avustajaan kauttamme valtion varoilla.

Toimistoistamme voi saada yksityisen avustajan hyvin nopeasti, jos et halua mennä yleiseen oikeusaputoimistoon.

Kolmanneksi, suurimmalla osalla suomalaisista on ns. oikeusturvavakuutus kotivakuutuksen liitännäisenä. Vakuutus kattaa juristin palkkiosta yleensä 85%. Lähes poikkeuksetta kaikissa rakentamiseen ja asumiseen liittyvissä riita-asioissa asiakkaillamme on oikeusturvavakuutus. Yrityksillä sama vakuutus korvaa lähes kaiken tyyppisiä liiketoiminnassa syntyä riitoja, kuten työsuhderiitoja, sopimusriitoja ja velkomusasioita.

Tiesitkö, että maksutonta oikeusapua on mahdollista saada myös oikeusturvavakuutuksen omavastuuosuuteen? Tällöin juristin käyttäminen ei maksa yksityishenkilönä sinulle välttämättä mitään.

Hinnoittelumme on avointa ja läpinäkyvää. Meillä asiakas tietää aina, paljonko palvelumme maksaa. Lisäksi voit tulla käymään ja kertomaan asiasi tai vaikka lähettää sähköpostilla meille etukäteen asiakirjoja maksutta alustavaa asian selvittämistä varten. Yhdessä asiantuntijoidemme kanssa arvioimme, onko sinulla tarvetta toimistomme palveluille vai pärjäätkö neuvoillamme itse eteenpäin.

Noudatamme hyvää asianajajatapaa. Löydät tapaohjeet täältä: Hyvää asianajajatapaa koskevat ohjeet.

Yhteydenotto

  • Lue lisää henkilötietojen käsittelystä
Takaisin uutisiin

Markus Talvio

Juristi, OTM, toimitusjohtaja
markus.talvio@jurinet.fi
050 2590 | Vaihde 029 0092590

Kuinka voimme olla avuksi?

Kerro tarpeestasi, niin otamme sinuun yhteyttä.

  • Lue lisää henkilötietojen käsittelystä